Beskrivelse af de enkelte råvarer, fra A-X

A


Acacia Senegal gum – UDTRÆK FRA TRÆBARK & PLANTERØDDER: 

En sammensætning af to ingredienser, der stammer fra træ-bark og planterødder, der arbejder rigtig godt sammen, giver synergi til hinanden, hvorfor det effekt trængeR dybere ned i huden og derfra udglatter linjer og rynker i huden. Alt i alt giver de to ingredienser en rigtig effektiv anti-aging effekt.


Aloe Barbadensis Leaf Extract - ALOE VERA, ØKOLOGISK:

Aloe Vera planten har en liste så lang af forcer, - og den er derfor brugt igennem årtusinder til både hud og hår, pga. dens mange mange aktiver, som man får optimal effekt af, når den behandles korrekt, lige fra opvækst, ved høstning, produktion og til påfyldning på emballage: 

•Genopliver bl.a. træt hud. 

•Nedkæmpning af frie radikaler hæmmer ældning af huden 

•Stor ”anti-aging effect”. •Fremmer fugt-produktionen. 

•Gør huden fløjls-blød og mere elastisk. 

•Heling af sår, brandsår, skoldkopper samt psoriasis og isektbid. 

•Smertestillende, kølende og beroligende, ved f.eks. solskolning, insektbid, brandmænd og skoldkopper m.m.


Her ud over indeholder Aloe Vera planter rigtig mange aktiver såsom: 

•200 aktive enzymer

 •75 næringsstoffer

 •20 mineraler (bl.a. calcium, magnesium, jern og zink)

 •18 aminosyrer

 •10 vitaminer (A, C, E, folinsyre, cholin, B1, B2, B3, B6 & B12)


Det er af meget stor betydning, at Aloe Vera planten behandles godt/optimalt, for udnyttelse af alle de gode aktiver. Aloe Vera planterne står her i en hal, som kan temperatur reguleres, med tag som kan løftes op/ned m.m., alt efter temperatur, som kan svinge meget, trods det, at vi befinder os i nogle af de mest sydlige egne i Europa.

Blade med selv små ”skavanker” kasseres hurtigt, idet ”aloe vera gelen”, som er i midten af bladet, oxiderer og derfor ikke afgiver alle de aktiver som man ønsker, -”gelen” bliver klar gullig i farven, hvis den er skadet, hvilket klart indikerer, at ”gelen” ikke længere har den helt rigtige høje kvalitet, som ønskes hos os. ”Gelen” skal være helt klar og uden farve. Når et blad skæres af, skal gelen være i produktion, indenfor en forholdsvis kort tidsfrist, -da ”gelen” ellers igen oxiderer. Gelen vil miste sin effekt ligesom at den vil få en lidt gammel/grim lugt. Frisk og rigtigt behandlet Aloe Vera gel lugter ikke, -den vil dufte af en mild friskhed og vil føles rar på huden uden at klistre. Der går her dagligt ca. 4 mand høj og passer de ca. 4.500 planter. Planterne beskæres alt efter behov, i forhold produktion og efter tilstand. Nogle planter kan have behov for ro, hvis de f.eks. har været modtagelige overfor temperaturudsving, insektangreb eller andet. F.eks. gennemgår man dagligt alle planter for snegle, -en snegl kan ”hurtigt” få gnavet hul på et blad og så er bladet ikke brugbart til GreenEtiq´s hudpleje produkter. Pga. de høje kvalitetskrav, er der folk fra laboratoriet med, når et blad skal kategoriseres som anvendeligt eller ej.


Algin – KULHYDRAT FRA ALGER:
Det bruges til at tykne hudplejeprodukter, som indeholder vand.
Ammonium Lauryl Sulfate – RENSENDE SULFAT UDVUNDET FRA KOKOSNØD: Dette rensende ingrediens, er udvundet fra kokosnød og anses for at være både effektivt, skånsomt samt plejende.
Anhydroxylitol – NATURLIG PLANTEAFLEDT INGREDIENS Fungerer som et befugtningsmiddel, som hjælper huden med at absorbere og fastholde fugt.

Argania spinosa kernel extract – NATURLIG ARGAN OLIE:
Argan træet, der oprindeligt er kendt som træsorten Argania Spinosa, stammer fra Marokko, hvor den lokale befolkning i hundredevis af år har udvundet argan olie fra argan træets nødder for at anvende olien til både kosmetiske og gastronomiske formål. Argan olie er bl.a. rig på:
• E-vitamin, der er en stærk antioxidant, disse er vigtige for mennesker, idet de reagerer med de frie radikaler som findes i vores krop.
• Højt indhold af caroten, som kroppen omdanner til A vitamin, hvilket er med til at speede hudens restaureringsproces op og stimulerer colagendannelsen i huden
• Indeholder phenoler, hvoraf nogle er antioxidanter, som bl.a. har en antiseptisk & anti-inflamatorisk virkning, som bekæmper betændelse og modvirker smerte, hævelse og ømhed.
• Højt indhold af essentielle fedtsyrer såsom omega 3 fedtsyrer, omega-6-fedtsyrer og omega-9-fedtsyrer. Over 70 % af argan olien består af de umættede fedtsyrer oliesyre og alfalinolsyre, som er kendt for deres fugtgivende evner samt deres genoprettende, helende og opstrammende effekt.

B

Benzoic Acid – MILD KONSERVERING:
Er et hvidt krystal-agtigt faststof. Benzoesyre findes i mange planter, feks. Tranebær og Jordbær. Det anvendes ofte som konserveringsmiddel i fødevarer, specielt i marmelader og saft, men bruges også i f.eks. hudpleje.

Benzyl Alcohol – PLANTEALKOHOL/MILD KONSERVERING:
Er et mildt konserveringsmiddel som samtidig også virker opstrammende og tonende på huden. Det er en alkohol, som naturligt findes i f.eks. frugter som aprikoser og tranebær og bruges i stor stil i den kosmetiske branche.


Betaine – AMINOSYREN GLYCIN UDVUNDET FRA SUKKERROE:
Kan også udvindes fra Hvede, Spinat og skaldyr. Ingredienset danner kreatin, ligesom det har vist sig, at den har potentielle fordele ved bekæmpelse af hjertesygedomme, ligesom at den forbedrer kroppens sammensætning.

Butyrospermum parkii butter – ØKOLOGISK SHEASMØR:
Endnu en botanisk ingrediens, udvundet af frøene fra det afrikanske sheatræ. Også kendt som Shea smør. Sheasmør har flg. forcer:
• Fremmer bevarelse af fugt og mindsker tabet af vand ved at danne en barriere på hudens overflade.
• Reducerer udseendet for uslebne pletter og tørre flager på huden
• Fugtighedscremerne i Shea smør er det samme som den huden automatisk producerer, af hudens egne talgkirtler
• Anti-inflammatorisk, den hjælper med at berolige kløende, irriteret eller solbrændt hud
• Antioxidantegenskaber så kraftige som grøn te og oliven.
• Optager naturligt UVB stråler for at beskytte huden mod solen.

C

CalendulaOfficinalis Flower Extract – MORGENFRUE BLOMST EKSTRAKT:
Antioxidanter og Karotin, giver denne blomst mange forcer og funktioner, i forhold pleje af vores hud, hvorfor den ofte også er brugt i pharmaceutiske produkter. Den er anti-bakteriel, Antiseptisk og antiinflamatorisk. Den reparerer mange forskellige hud-lidelser.

Caprylic/capric tringlyceride – EN MEGET REN OG NATURLIG EMULGATOR:
Emulgator fremstillet af en blanding af Caprylic syre og Capric syre, som er en fedtsyre holdig voks fra kokos olie, kombineret med 3 glycerin molekyler, som også kommer fra plante olie.


Cetearyl Alcohol – VEGETABILSK FEDT:
Cetearyl alkohol indgår i flere af vore produkter, på grund af de nærende og blødgørende egenskaber. Det er en mættet vegetabilsk fedt som kommer fra f.eks kokos olie og palme olie. Den er fast, voksagtig og hvid i konsistensen og er god for både hud og hår, idet den indeholder fedtsyrer som er sammenlignelig med andre fedtsyrer i den humane fysiologi.

Cetearyl Glucoside – SUKKER BASERET EMULGATOR:
Sukker baseret emulgator, af vegetabilsk oprindelse, den anvendes til bl.a. stabilisering af olie/vand emulsioner.

Chamomilla Recutita Extract – NATURLIG KAMILLEBLOMST EKSTRAKT:
Kamilleblomsten har mange positive effekter på vores hud, f.eks:
• Formindsker kløe forårsaget af f.eks. tør hud eller eksem.• Afhjælper eventuel rødme.
• Kan anvendes som et konditioneringsmiddel for at hjælpe med at genoprette smidighed i huden og reducere udseendet af tør og flad hud.
• Sikrer hydrering og beskyttelse til meget følsom hud, -f.eks. som hos Babyer.

Citric Acid – MILD FRUGTSYRE, CITRONSYRE:
En mild frugt syre, -Citrus-syre. I citroner findes der store mængder af dette. Den virker antioxidant og regulerer ligeså PH værdien. Denne ingrediens fungerer som et mildt konserveringsmiddel i GreenEtiq´s produkter.

Cocoglycerides – KOKOS OLIE:
Kokosolie, også kaldet Cocos Nucifera Olie, er en lysegul halvfast, spiselig olie. Kokosyre er en blanding af fedtsyrer afledt af kokosolie. Kort sagt er Cocoglycerider en blanding af mono, di og triglycerider afledt af kokosolie.
• Kokosolien har mange fugtgivende fordele
• Den hjælper med at give din hud et blødt og glat udseende.
• Renser blidt og effektivt huden/håret i f.eks. rensemælk, shampoo m.m.

Coco-Caprylate – KOKOSNØD ALKOHOL:
Et ingrediens som er udvundet 100% fra forskellige fraktioner af Kokosfedt. Ingredienset bruges i mange både hud- og hårpleje produkter og hjælper bl.a. med at blødgøre samt fugte.

Crithmum Maritimum Extract – EKSTRAKT FRA HAVFENNEKEL:
Tidligere en vild plante, som fandtes ved kystområder i storbritanien, -og man kan spise den. Ekstraktet giver både fugt samtidig med, at den toner og blødgører.

D

Dicaprylyl Ether – PLANTEAFLEDT OLIE:
Fungerer som en hudbalsam, som er blødgørende samt som opløsningsmiddel, der primært bruges til at skabe en glat og blød hud. Dette ingrediens findes ofte i kosmetiske produkter såsom fugtighedscreme, cremer og lotion generelt, solcreme, deoedorant, hårfarve, foundation, anti-aging behandling, selvstændig tanner og shampoo.

E, F
G

Geraniol – HOVEDKOMPONENT I CITRONELLA OLIE:
Anvendes i mange former for parfumer og kosmetik m.m.. Det forekommer i f.eks. rosenolie, pelargonieolie og citrongræs og er så også hovedkomponent i Citroella-olie. Stoffet fremhæver citrusdufter, ligesom at det dufter sødt af blomster.

Glycerin – EN SUKKERALKOHOL:
Glycerin er en sukkeralkohol med tre hydrofile hydroxygrupper, der er årsagen til dens gode vandopløselighed. Glycerin er en naturlig komponent i alle olier og fedtstoffer. De molekyler der indgår benævnes triglycerider, som består af et glycerin molekyle og tre fedtsyrer. Når man anvender glycerin i hudpleje produkter og det fortyndes med vand, blødgører det huden. Glycerin har været brugt som fugtbevarende ingrediens i århundreder og har aldrig gjort skade på nogen eller noget.

Glyceryloleat – EMULGATOR UDVUNDET FRA OLIVEN OLIE:
En emulgator som er udviklet/udvundet fra OlivenOlie. Den indeholder høje koncentrationer af oliesyre. Det bruges til at bl-ande olie og vand.

H

Hibiscus Esculantus seed extract – NATURLIG HIBISCUS FRØ EKSTRAKT:
Et naturligt ekstrakt opnået fra knuste frø af Hibiscusesculentus Hibiscus frøene har flere meget power-fulde effekter såsom:
• Stor anti-wrinkle effekt.
• Effektiv naturlig lifting effekt.
• Effektiv naturlig filler effekt.
Alt dette pga. det enorme antal antioxidanter disse frø indeholder.

Fra frøene, som indeholder mange proteiner, ekstraheres desuden Myoxinol, som indeholder et højt niveau af linolsyre, aminosyrer, oliesyre, og polysaccharider, der giver denne kraftige antioxidantbeskyttelse. Hibiscus er i dag udbredt i især det sydlige USA såvel som i flere områder af Vestindien.

Hyaluronate, Sodium Hyaluronate – NATURLIG HYALURON:
Den naturlige Hyaluron, udvundet fra naturlige mineraler, er et rigtig godt og vigtigt ingrediens i forhold følgende effektive claims:
• Øgning af fugt i huden
• Minimering rynker & træt hud
• Huden fremstår hurtigt mere lys og glat
• Stor anti-aging effekt.
Fra naturens side, har vi alle rigtig meget hyaloronic i vores krop/hud. Man siger at ca. 1 gram ren hyaloronic, kan optage op til 6 liter vand. Naturlig Hyaloronic ligner en klar vandig gelemasse. De fleste cremer m.m. indeholder i dag Hyaluronic, -men i Green Etiq´s produkter findes der kun naturligt udvundet Hyaluronic og dette i rigelige mængder.

Hydroxystearyl Alcohol/Glucoside – NATURLIG UDVIKLET EMULGATOR:
Emulgeringsmidlet fremstilles med vegetabilsk olie ekstraheret fra Ricinus frø. Den er fri for konserveringsmidler og kræver ikke et opløsningsmiddel eller andre syntetiske produkter i fremstillingen.

L

Lactic acid – MÆLKESYRE:
Mælkesyre. Naturlig syre som er udvundet fra gæring af vegetabilsk stivelse. Virker Udglattende og indeholder PH-stabilisator.

Lavandula Angustifolia flower Extract - ØKOLOGISK LAVENDEL BLOMST EKSTRAKT:
Lavendel blomst ekstrakt er lavet af væsken fra blomsterne på lavendelplanten og er som regel en kombination af lavendelolie, vand og alkohol. Lavendel blomst ekstrakt er mindre potent end lavendelolie, og bruges ofte også til madlavning. Lavendel blomst ekstrakt har samme egenskaber som lavendelolie og er bl.a.:
• Antiseptisk & Antiinflammatorisk
• Renser huden blidt og effektivt
• Balancerer og beroliger
• Hjælper med helbredelse af sår, forbrændinger, solbrændinger
• Populær ingrediens i behandling af acne.

Lauryl Glucoside – MILD VEGETABILSK VASKEAKTIV:
Et plantebaseret overfladeaktivt middel, der fremstilles ved at kombinere palme- og kokosnøddeolier med majs-glucose. Det virker som et meget mildt rensende overfladeaktivt stof.

Limonene – BESTANDELE I ÆTERISK OLIE:
Er delkomponenter i æterisk olie. De har ikke samme allergener, som hvis de optræder isoleret eller som syntetiseret ingrediens. F.eks. vil en æterisk olie med lavendel indeholde 1.0 % d-Limonene og 35.0 % Linalool. Iflg. Gældende lovgivning, skal et ingrediens på inci listen, når der tilsættes en styrke på 0,1% eller derover, hvorfor æterisk olie er angivet på ingredienslisten som parfume. Limonene & Linalool en naturlig bestanddel af æterisk olie og skal derfor iflg. lovgivningen deklareres. GreenEtiq Denmark anvender kun æsteriske olier og ingen syntetisk parfume og eller isolerede komponenter.

Linalool – BESTANDELE I ÆTERISK OLIE:
Er delkomponenter i æterisk olie. De har ikke samme allergener, som hvis de optræder isoleret eller som syntetiseret ingrediens. F.eks. vil en æterisk olie med lavendel indeholde 1.0 % d-Limonene og 35.0 % Linalool. Iflg. Gældende lovgivning, skal et ingrediens på inci listen, når der tilsættes en styrke på 0,1% eller derover, hvorfor æterisk olie er angivet på ingredienslisten som parfume. Limonene & Linalool en naturlig bestanddel af æterisk olie og skal derfor iflg. lovgivningen deklareres. GreenEtiq Denmark anvender kun æsteriske olier og ingen syntetisk parfume og eller isolerede komponenter.

M

Maltodextrin – SUKKERART:
Er et polysakkarid opbygget af glukose, -altså en sukkerart, som er meget drøj, men ikke sød. Maltodextrin er fremstillet af hvedestivelse - men det indeholder meget lave mængder af gluten. Det er et kulhydrat med højt glykemisk indeks, hvilket betyder, at man får meget sukker ind per gram.

Mica – MINERALER DER BIDRAGER TIL EN JÆVN OG GLAT HUD:
Et naturligt mineral, som bidrager til en jævn og glat hud. Her ud over kan den give lidt perleglas, alt efter hvordan den bruges. Dette ingrediens bruges både i hudpleje og f.eks. make-up produkter som pudder og foundations.

Moringa pterygosperma seed extract – NATURLIG MORINGA FRØ EKSTRAKT:
Moringa betragtes som et af verdens mest nyttige træer af nogle forskere. Moringa frøet kan prale af mange forcer bl.a.:
• Høje niveauer af stærke antioxidanter, såsom C-vitamin, beta caroten, jern og kalium.
• C-vitamin virker som en antioxidant og er med til at øge kollagen syntesen, der giver mulighed anti-rynke fordele.
• Hjælper med at genoprette skader i huden såsom hyperpigmentering, der kan skyldes strukturelle skader.
• Vitamin A, som kan reducere DNA-beskadigelse i hudceller for et mere ungdommeligt udseende.
• Mineralet Jern og kalium - Jern er et bærende mineral, der hjælper med at regulere væsketryk i huden.
• Mineralet Kalium - Korrekt kaliumindtag på hudens overflade kan yderligere fremme kollagen-dannelsen.
Alt i alt bidrager den til en styrket hudmatrix med øget barrierebeskyttelse, der giver et sundt, revitaliseret udseende.

O

Octyldodecanol – EMULGATOR, UDVIKLET AF PALME- & KOKOS OLIE:
En Vegetabilsk olie, som stammer fra palme- eller kokosolie og som anvendes som Emulgator i naturlige hudplejeprodukter.

Oleaneuropaea fruit extract – ØKOLOGISK OLIVENOLIE – OLIVENTRÆERNE:
Olien har rigtig mange stærke forcer såsom:
• Sikrer at hudens celler ikke ødelægges samt at flere nye sunde celler produceres.
• Øger elasticitet i huden og dermed mindsker risiko for strækmærker etc.
• Indholdet af frie radikaler har en effektiv anti-aging effekt
• Olivenolien er perfekt under ekstreme vejrforhold, -beskytter og plejer i stor stil.
Vores producent har en meget stor og rigtig skøn Olivenlund. Alle træer er økologiske og har været plejet som sådanne igennem de sidste 21 år. Man har pt. En udfordring i Europa mht. oliventræer der dør, -dette er typisk olien træer som er behandlet med kemikalier igennem mange år. Umiddelbart lader det til, at kemikalierne har ødelagt træernes eget immunforsvar, de er kvalt i kemi, -i hvert fald kan der tæt på syge træer stå økologiske træer som stor trives. Emnet behandles pt. Også i EU, idet det har en økonomisk tung konsekvens hos mange ikke økologiske landmænd, som er ved at miste deres eksistens grundlag.
Så igen, -”back to the roots”…. Økologi og naturlige produkter. 

Opuntia ficus indica seed oil – FIGEN KAKTUS OLIE:
Den mest luksuriøse olie i verden, er denne Figen Kaktus Olie. Det er en ren og ægte skønhedseliksir, der absorberes meget let og booster med både masser af fugt og stor AntiAging effekt, her ud over forbedrer den elasticiteten i huden. Olie er lys og stabil samt meget stabil.


                  P


          PARFUM - Æteriske Olier – ØKOLOGISK NATURLIG PARFUME:

Ingen produkter hos GreenEtiq Denmark indeholder syntetisk parfume, kun æsteriske olier, som man på en INCI liste betegner som parfume. Æsteriske olier er her lavet på en blanding af økologisk oliven olie og så, alt efter hvilken duft man ønsker, økologiske citrusfrugter, økologisk lavendel eller andre økologiske frugter og urter. Blandingen står herefter i ca. 5 uger. 
Når blandingen til udviklingen af en æsterisk Økologisk olie/ekstrat har stået længe nok, bliver det hældt op i en helt almindelig og manuel håndpresser:

Potassium Sorbate – MILD KONSERVERING: 

Et mildt konserveringsmiddel, som også anvendes i levnedsmidler, bl.a. vin, ost, yoghurt.

Prunus amygdalus dulcin oil – ØKOLOGISK SØD MANDELOLIE:
Er en af de mest anvendte bærerolier og mest tilpasningsbare kropsolier til skønhedsprodukter og massage.Mandelsolie har været ekstraheret og brugt i tusindvis af år. I dag kan mandler bruges i alt fra exfoliants (ved hjælp af kernen som mekanisk exfoliant), der anvendes som emulgeringsmiddel til at binde olie og vand eller som hudkonditioneringsprodukt for at hjælpe blødgøre og hydrere. Vi kan fremhæve flg. Forcer:
• Indeholder utallige næringsstoffer, herunder calcium, magnesium, fosfor og vitamin E.
• Giver pga. ovennævnte mere blød og næringsrig hud. '
• Designet til at reducere fine linjer på ansigtet • Fugter huden, lindrer tørre steder.
• Det er en rig blødgører, som fugter huden med fornyet hydrering.
• Minimerer tegn på for tidlig aldring og skaber en glød til huden.

Prunus armeniaca kernel oil – ØKOLOGISK ABRIKOS KERNEOLIE:
Lys gul abrikos olie er en let olie, udvundet fra kernen i abrikosen. Af stærkeste forcer har den flg. Egenskaber:
• Olien absorberes meget let af huden.
• Efterlader huden silkeblød og udglattet.
• Aprikos kerne olie svarer meget til mandelolie, og dens forcer ligeså.
• Anti-inflammatorisk, -Den reducerer inflammation, både indvortes og udvortes.
• Anti-Aging - Det giver næring og støtte til huden, så aldrings-tegn reduceres.
• Antibakteriel & Anti Septic - reducerer risikoen for infektion i åbne sår og nedskæringer.
• Antioxidant - forhindrer huden i at blive beskadiget af frie radikaler.

Punica Granatum Fruit Extract – GRANATÆBLE EKSTRAT:
Der er næsten ikke det, som de skønne granatæbler ikke er godt for, her nogle eksempler på alle de positive egenskaber:
• De høje mængder af antioxidanter, vitamin A, vitamin C og jern i granatæbler bekæmper frie radikaler og stopper dermed skadelige celler.
• De hjælper også væksten af fibroblaster, som sikrer at din hud forbliver glat og smidig.
• Frugten stimulerer de celler, der danner det yderste lag af huden. Stigningen i antallet af disse celler giver din hud til at reparere sig selv bedre.
• Skader i huden kan medføre problemer med pigmentering og alderspletter. Granatæbler er fordelagtig i denne henseende, da de beskytter de ydre lag af huden.
• Den molekylære struktur af granatæblet, gør det muligt at trænge dybt ind i huden, hvilket gør den effektiv til behandling tør hud. Dette hjælper derfor også revnet og irriteret hud.
• Indholdet af punicic syre, en omega 5 fedtsyre, vil fugte huden samt forebygge fugttab.
• Giver glat og ungdommelig hud
• Forlænger levetiden af de celler, der er involveret i produktionen af kollagen og elastin, som lige netop er det, der mindsker rynker og ældning.

R

Rosmarinus officinalis leaf extract – ØKOLOGISK ROSMARIN BLOMST EKSTRAKT:
Et ekstrakt udvundet fra Rosmarin planten. Denne plante vokser fint og frit på markerne hos vores producent. Rosmarin er meget rig på Antioxidanter og har mange forcer såsom:
• AntiAging
• Anti inflamatorisk
• Opstrammende – (Naturlig botox)
• Fugtgivende
• Regenererende
• Udglattende

S

Salicylic Acid - Salicylsyre – ORGANISK SYRE:
Salicylsyre findes også i blomsterne hos mjødurt, Filipendula ulmaria. Er en ”beta-hydroxy-syre”, der har gode Anti-inflamatoriske og Eksfolierende egenskaber. Her ud over kan den lette psoriasislæsioner. Salicylsyre kan nedbryde en komponent, der holder de øverste hudlag sammen, hvorfor en eksfoliering igangsættes, hvilket kan forhindre tilstopning af porer i huden samt mindske dannelsen af plaques. Pga. dens effektivitet kan den kun bruges udvortes og i små mængder.

Silica – MINERALER:
Gode klasiske mineraler, som er gode for både hud, hår og negle.

Simmondsia chinensis seed oil – ØKOLOGISK JOJOBA OLIE:
Olien er en gylden koldpresset olie, som alt i alt arbejder all-over for en sund hud med færre rynker. Vi kan fremhæve flg. Egenskaber:

 • • Anti Aging effekt.
 • • Arbejder mod de frie radikaler, som alt i alt arbejder all-over for en sund hud med færre rynker.
 • • Indeholder vigtige Mineraler, B-vitaminer, E-vitamin
 • • Anti-bakteriel effekt, med anti-inflammatoriske egenskaber.
 • • Super-healing effekt på din hud.
 • • Jojobaolie efterligner din huds naturlige sebum, en olie som allerede findes i din egen hud. 
 • Det kan hjælpe din hud til at komme i balance, dette gælder både for tør og fedtet hud.
 • • Afbalancerer fugtigheden og elasticitet i huden.• Nyttigt i bekæmpelse af hudorme.


           Sodium Benzoate – MILD KONSERVERING, ATAMON

         Sodium Cocoamphoacetate – MILD VEGETABILSK VASKEAKTIV:
Natriumcocoamphoacetat er et kokosolieafledt overfladeaktivt middel, skumforstærker og konditioneringsmiddel, der anvendes i en række kosmetiske og    personlig plejeprodukter, især i ansigtsrensere, scrubs og barbercremer på grund af sin blidhed og evne til at tilføje "slip" til formlen, hvilket gør produktet glidende på                             huden. Fjerner effektivt snavs.

           Sodium Cocoyl glutamate - FEDTSYRER FRA KOKOSOLIEN:
         Et mildt vaske-aktivt stof, som er skummende og udvundet af naturlige fedtsyrer fra kokosolie. Det bruges typisk i f.eks. shampoo.

             Sodium Dehydroacetate – MILD KONSERVERING:
    Er et konserveringsmiddel, der anvendes i kosmetik, personlig pleje og fødevarer på grund af dets antimikrobielle egenskaber. Det er natriumsaltet af                        dehydroeddikesyre, et fungicid og baktericid, som udtrækkes.

             Sodium Hyaluronate – NATURLIG HYALORON:
 I Flere af GreenEtiq´s produkter er der ikke sparet på indholdet af denne skønne ingrediens, den naturlige Hyaluron, som er udvundet fra naturlige mineraler. Det er et rigtig godt og vigtigt ingrediens i forhold følgende effektive claims:-Øgning af fugt i huden o Minimering rynker & træt hud-Huden fremstår hurtigt mere lys og glat
-Stor anti-aging effekt.
Fra naturens side, har vi alle rigtig meget hyaloronic i vores krop/hud. Man siger at ca. 1 gram ren hyaloronic, kan optage op til 6 liter vand. Naturlig Hyaloronic ligner en klar vandig gelemasse. De fleste cremer m.m. indeholder i dag Hyaluron, -men i Green Etiq´s produkter findes der kun naturligt udvundet Hyaluron.

           Sodium Lauryl Glucose carboxylate – MILD VASKEAKTIV:
Et naturligt afledt skummende middel dannes ved at forbinde to plantebaserede råvarer, -nemlig fedtalkoholer fra kokos eller palmekerneprodukter olier og glukose,                              som er afledt af majsstivelse.

               Sorbic Acid – MILD KONSERVERING:
           Er et hvidt, krystallignende pulver. En naturlig organisk component, bruges ofte som konservering I fødevarer.

                 T

               Titanium Dioxide – MINERAL:
Et naturligt forekommende mineral/pigment, der findes i tre former: rutil, anatas og brookit. Det bruges også i fødevarer, f.eks. til at gøre chokolade, sukkerarter og glasur helt hvidt. I husplejeprodukter har ingredienset mange forcer såsom: emulgator/fortykkener af f.eks. creme, forebygger hud-cancer, har en god UV-absorbering og sidst men ikke mindst, så kan det også anvendes som pigment. I GreenEtiq´s formuleringer, anvendes Titanium Dioxid, som et teknisk ingredient. Ingredienset er ikke nano og det bruges til at give en hvid matting effekt.

                Tocopherol – VITAMIN E:
Antioxidant og antiaging Øger antioxidanterne, beskytter og reparerer og er derfor ikke til at undvære, da de forebygger for tidlig ældning af huden. Evitamin er et af de kraftigste antioxidanter, der findes, modvirker også solskader.

              Tocopheryl Acetate – VITAMIN E:
Antioxidant og antiaging Øger antioxidanterne, beskytter og reparerer og er derfor ikke til at undvære, da de forebygger for tidlig ældning af huden. E-vitamin er et af de kraftigste antioxidanter, der findes, modvirker også solskader.

          Triticum vulgare germ oil – ØKOLOGISK HVEDEKIMSOLIE:
Olien er fremstillet af hvedekim og er lysegul. Triticum Vulgare (hvede) Germ Oil anvendes i formulering af en bred vifte af kosmetik og personlig plejeprodukter. Vi kan fremhæve flg. Forcer i vores økologiske HvedekimsOlie:
 • • Stort indhold af linolsyre og alfa.linolensyre, som især er egnet til tør og moden hud.
 • • Efter havtornolie er hvedekimolie den vegetabilske olie med det højeste indhold af tocopheroler (E-vitamin).
 • • Stærk antioxidantvirkning, -hvorfor den har AntiAgeing effekt og er den bedste behandling for moden, beskadiget og bleg hud med dårlig cirkulation.
 • • Den naturlige beskyttelsesbarriere i huden styrkes, og vandtab reduceres efter brug af denne olie.
 • • Elasticiteten øges og den er ligeså cirkulationsfremmende
 • • Ved allergiske reaktion bliver huden beroliget og forfrisket.
               Denne alsidige olie trænger dybt, men langsomt ind i huden, hvilket gør det meget fugtgivende.

                   V

         Vitis vinifera seed oil – ØKOLOGISKE VINDRUE KERNE OLIE:
I skallen og kernerne fra især de blå/sorte vindruer, finder man masser af foryngende (polyfenoler) antioxidanter og C-vitaminer. Et andet af disse stoffer, som skiller sig ud, er resveratrol. Dette er en aktiv ingrediens, som øger produktionen af enzymer, der sænker aldrings tegn i huden. Findes også i Hindbær og mørk chokolade. Der findes en række af herlige fordele ved disse vindruer:
 • • Naturligt UVA/UVB filter.
 • • Helt naturlig lifting effect.
 • • Helt naturlig filler i huden, som reducerer synlige rynker.
 • • Øger den naturlige collagen produktion i huden.

                          -Så smør med og spis godt af den herlige søde frugt ☺.

                   X

              Xylitylglucoside: - SUKKERART FRA HVEDE:
Et naturlig ingrediens, som findes I sukkerarter fra hveden. Komponenterne giver fugt til huden og fremme væksten af hudceller. Ingredienset fremmer ligeså produktionen af den naturlige hyaluron vi har i huden.

                 Xylitol – SUKKERALKOHOL:
Forekommer i frugt, fiberrige grønsager samt forskellige træer. Dette stof findes også naturligt hos mennesket. Stoffet bruges ofte som sødemiddel i fødevarer. Fugter og opbygger huden.

         Xylitylglucoside – SUKKER-KOMPONENT UDVUNDET FRA HVEDE:

Giver fugt til huden samtidig med, at den opbygger.

     Xanthan gum – EMULGATOR, CELLULOSE UDVUNDET FRA MAJS, SOJA ELLER KÅL:
Dette er en polysaccharid og anvendes ofte i fødevarer og som her, i hudpleje som en emulgator/stabilisator/gelfortykningsmiddel. Det er et hvidt lyst eller gult lyst Pulver.

Fotos af nogle af alle vore råvarer:

Her vises en Æteriske lavendel olie der er på vej, -Økologisk Oliven olie og Økologisk lavendel, høstet lige uden for produktionen:

Håndpressere, anvendes som si og til at presse den æteriske olie ud af råvarerne.

Markerne med Økologisk hvedekimsolie -  Triticum vulgare germ oil:


Hvedekim er generelt en stor råvare i de fleste GreenEtiq produkter. Hvedekimen er en stor og rig leverandør af bl.a. B, E og K vitaminer. Disse vitaminer er har både AntiAge effekt, men beroligere også sensitiv hud og ikke mindst Rocasea.

Økologisk SheaButter - Butyrospermum parkii butter:

Endnu en botanisk ingrediens, udvundet af frøene fra det afrikanske sheatræ. Også kendt som Shea smør.

 • Hjælper det med at bevare fugt og mindske tabet af vand ved at danne en barriere på hudens overflade.
 • Reducere udseendet af uslebne pletter og tørre flager på huden
 • Fugtighedscremerne i Shea smør er det samme som dem der automatisk produceres af hudens egne talgkirtler
 • Anti-inflammatorisk, der hjælper med at berolige kløende, irriteret eller solbrændt hud
 • Antioxidantegenskaber så kraftige som grøn te og oliven.
 • Optager naturligt UVB stråler for at beskytte huden mod solen.Økologisk Oliven - Oliventræerne - Oleaneuropaea fruit extract:

Olien har rigtig mange stærke forcer såsom:

 • Sikrer at hudens celler ikke ødelægges samt at flere nye sunde celler produceres.
 • Øger elasticitet i huden og dermed mindsker risiko for strækmærker etc..
 • Indholdet af frie radikaler har en effektiv anti-aging effekt
 • Olivenolien er perfekt under ekstreme vejrforhold, -beskytter og plejer i stor stil.
Økologisk Lavendel Blomst Ekstrakt - Lavandula Angustifolia flower Extract:

Lavendel blomst ekstrakt er lavet af væsken fra blomsterne på lavendelplanten

og er som regel en kombination af lavendelolie, vand og alkohol.

Lavendel blomst ekstrakt er mindre potent end lavendelolie, og

bruges ofte også til madlavning. 

Lavendel blomst ekstrakt har samme egenskaber som lavendelolie og er bl.a.:

 • Antiseptisk & Anti-inflammatorisk
 • Renser huden blidt og effektivt
 • Balancerer og beroliger
 • Hjælper med helbredelse af sår, forbrændinger, solbrændinger
 • Populær ingrediens i behandling af acne.

Her et foto af nogle af alle de fantastiske økologiske lavendelplanter, som står 

på marken hos GreenEtiq´s råvareproducent. De strutter af sundhed og vokser

stærkt, -disse på billedet er kun 1 år gamle.
Økologisk Rosmarin Blomst Ekstrakt - Rosmarinus officinalis leaf extract:

Et ekstrakt udvundet fra Rosmarin planten. Denne plante vokser fint og frit på markerne hos vores producent. Rosmarin er meget rig på Antioxidanter og har mange forcer såsom:

 • AntiAging
 • Anti inflamatorisk
 • Opstrammende – (Naturlig botox)
 • Fugtgivende
 • Regenererende
 • Udglattende

Her foto af de skønne, meget store og velduftende økologiske Rosmarin planter hos GreenEtiq´s råvareproducent. I baggrunden Hvedemarkerne:


Økologisk Vindrue Kerne Olie - Vitis vinifera seed oil:

På fotoet her ses Vindrue-markerne hos GreenEtiq´s producent med den blue drue. De ser måske lidt triste ud, her i det tidligere forår, hvor vi er på besøg, -men de tager revanche. Til venstre foto af den blå drue lige før høst.

I skallen og kernerne fra især de blå/sorte vindruer, finder man masser af foryngende (polyfenoler) antioxidanter og C-vitaminer.  

Et andet af disse stoffer, som skiller sig ud, er resveratrol. Dette er en aktiv ingrediens, som øger produktionen af enzymer, der sænker aldrings tegn i huden.

Der findes en række af herlige fordele ved disse vindruer:

 • Naturligt UVA/UVB filter.
 • Helt naturlig lifting effect.
 • Helt naturlig filler i huden, som reducerer synlige rynker.
 • Øger den naturlige collagen produktion i huden.

Herfra siger vi, -spis, drik og smør rigeligt af den herlige søde og sunde frugt, det gør godt, både indvendigt og udvendigt.  


Naturlig Hibiscus Frø Ekstrakt - Hibiscus Esculentus seed extract:

Hibiscus Esculentus Seed Extract er et naturligt ekstrakt opnået fra knuste frø af Hibiscusesculentus

Hibiscus frøene har flere meget power-fulde effekter:

 • Stor anti-wrinkle effekt.
 • Effektiv naturlig lifting effekt.
 • Effektiv naturlig filler effekt.

Alt dette pga. det enorme antal antioxidanter disse frø indeholder.

Fra frøene, som indeholder mange proteiner, ekstraheres desuden Myoxinol, som indeholder et højt niveau af linolsyre, aminosyrer, oliesyre, og polysaccharider, der giver denne kraftige antioxidantbeskyttelse.

Hibiscus er i dag udbredt i især det sydlige USA såvel som i flere områder af Vestindien.


Nedenfor foto af Frø fra Hibiscusblomsten samt et mindre foto af selve blomsten.Økologisk Granatæble Ekstrakt -  Punica Granatum Fruit Extract

Der er næsten ikke det, som de skønne granatæbler ikke er godt for, -her nogle eksempler på alle de positive egenskaber:

 • De høje mængder af antioxidanter, vitamin A, vitamin C og jern i granatæbler bekæmper frie radikaler og stopper dermed skadelige celler. 
 • De hjælper også væksten af ​​fibroblaster, som sikrer at din hud forbliver glat og smidig. 
 • Frugten stimulerer de celler, der danner det yderste lag af huden. Stigningen i antallet af disse celler giver din hud til at reparere sig selv bedre.
 • Skader i huden kan medføre problemer med pigmentering og alderspletter. Granatæbler er fordelagtig i denne henseende, da de beskytter epidermis (ydre lag af huden).
 • Den molekylære struktur af granatæblet, gør det muligt at trænge dybt ind i huden, hvilket gør den effektiv til behandling tør hud. Dette hjælper derfor også revnet og irriteret hud. 
 • Indholdet af punicic syre, en omega 5 fedtsyre, vil fugte huden samt forebygge fugttab. 
 • Giver glat og ungdommelig hud 
 • Forlænger levetiden af ​​de celler, der er involveret i produktionen af ​​kollagen og elastin, som lige netop er det, der mindsker rynker og ældning.


Økologisk Jojoba Olie - Simmondsia chinensis seed oil:

Jojoba-olie er en gylden koldpresset olie, som alt i alt arbejder all-over for en sund hud med færre rynker.

Vi kan fremhæve mange herlige egenskaber:

 •  Anti Aging effekt.
 • Arbejder mod de frie radikaler, som alt i alt arbejder all-over for en sund hud med færre rynker.
 • Indeholder vigtige Mineraler, B-vitaminer, E-vitamin
 • Anti-bakteriel effekt, med anti-inflammatoriske egenskaber.
 • Super-healing effekt på din hud.
 • Jojobaolie efterligner din huds naturlige sebum, en olie som allerede findes i din egen hud. 
 • Det kan hjælpe din hud til at komme i balance, -dette gælder både for tør og fedtet hud.
 • Afbalancerer fugtigheden og elasticitet i huden.
 • Nyttigt i bekæmpelse af hudorme.  


Naturlig Argan Olie - Argania spinosa kernel extract:

Argan træet, der oprindeligt er kendt som træsorten Argania Spinosa, stammer fra Marokko, hvor den lokale befolkning i hundredevis af år har udvundet argan olie fra argan træets nødder for at anvende olien til både kosmetiske og gastronomiske formål.

Argan olie er rig på:

 • E-vitamin, der er en stærk antioxidant
 • F-vitamin, som ligeledes er en antioxidant, -disse er vigtige for mennesker, idet de reagerer med de frie radikaler som findes i vores krop.
 • Højt indhold af carotener, som kroppen omdanner til A-vitamin, hvilket er med til at speede hudens restaureringsproces op og stimulerer colagendannelsen i huden
 • Indeholder phenoler, hvoraf nogle er antioxidanter, som bl.a. har en antiseptisk & anti-inflamatorisk virkning, som bekæmper betændelse og modvirker smerte, hævelse og ømhed.
 • Højt indhold af essentielle fedtsyrer såsom omega-3-fedtsyrer, omega-6-fedtsyrer og omega-9-fedtsyrer. Over 70 % af argan olien består af de umættede fedtsyrer oliesyre og alfalinolsyre, som er kendt for deres fugtgivende evner samt deres genoprettende, helende og opstrammende effekt.

Foto af de gode Argan nødder.

Naturlig Kamilleblomst Ekstrakt - Chamomilla Recutita Extract:

Kamilleblomsten har mange positive effekter på vores hud, -bl.a. kan fremhæves:

 • Formindsker kløe forårsaget af f.eksk tør hud eller eksem.
 • Afhjælper eventuel rødme.
 • Kan anvendes som et konditioneringsmiddel for at hjælpe med at genoprette smidighed i huden og reducere udseendet af tør og flad hud.
 • Sikrer hydrering og beskyttelse til meget følsom hud, -f.eks. som hos Babyer. 

Foto af Naturlige Kamille Blomster

Morgenfrue blomster ekstrakt  - Calendula Officinalis Flower Extract:

Morgenfrue blomster extrakt inderholder også flere meget forskellige forcer og bliver ligeså brugt i farmaceutiske produkter.
Af væsentlige forcer kan nævnes:

 • Stort indhold Antioxidanter 
 • Anti-bakteriel (antiseptic & antiviral)
 • Anti-inflamatorisk og kan bruges mod mange forskellige hudlidelser, smerte og eller skader.


Naturlig Moringa Frø Ekstrakt - Moringa pterygosperma seed extract:

Moringa Pterygosperma Seed Extract er et ekstrakt udvundet fra frøene i Moringa blomsten:

Moringa betragtes som et af ​​verdens mest nyttige træer af nogle forskere. Moringa frøet kan prale af mange forcer bl.a.:

 • Høje niveauer af stærke antioxidanter, såsom C-vitamin, beta caroten, jern og kalium.
 • C-vitamin virker som en antioxidant og er med til at øge kollagen syntesen, der giver mulighed anti-rynke fordele.
 • Hjælper med at genoprette skader i huden såsom hyperpigmentering, der kan skyldes strukturelle skader.
 • Vitamin A, som kan reducere DNA-beskadigelse i hudceller for et mere ungdommeligt udseende.
 • Mineralet Jern og kalium - Jern er et bærende mineral, der hjælper med at regulere væsketryk i huden.
 • Mineralet Kalium - Korrekt kaliumindtag på hudens overflade kan yderligere fremme kollagen-dannelsen.

Alt i alt bidrager den til en styrket hudmatrix med øget barrierebeskyttelse, der giver et sundt, revitaliseret udseende.